08 f m | 31 okt

Återvänder till New York men denna gång till The Plaza

Vi har redan tagit en närmare titt på exklusivt boende i New York när vi skrev om Four Season och deras Ty Warner Penthouse, en svit som går lös på över 400 000 kronor per natt, vilket gör den sviten till det näst dyraste hotellrummet i världen, endast slagen av President Wilson Hotel och deras Royal Penthouse Suite.

Lustigt nog kallas The Plazas finaste svit också för Royal Suite men där upphör också likheten med hotellet i Schweiz. Till att börja med så är The Plazas svit avsevärt mycket billigare än President Wilsons svit, med en skillnad på 360 000 kronor per natt. En natt här kommer gå lös på 25 000 dollar, vilket med dagens växlingskurs innebär lite över 225 000 kronor per natt. För detta får du en hotellsvit på 418 kvadratmeter i den konfigurering som ni önskar med ett, två eller tre sovrum, alla en-suite, alltså med sitt egna badrum. Sviten består också av en magnifik hall när ni äntrar rummet från den privata hiss som sviten har. Efter hallen hittar ni ett vardagsrum inrett med allra bästa tänkbara sil och material, tillsammans med en grand piano för den som gillar att underhålla sina gäster. Vidare hittar vi en matsal som rymmer hela tolv personer, ett eget bibliotek, ett fullständigt utrustat gym och ett enormt sovrum med ett nästan lika stort badrum i anslutning.

 

När denna svit inreddes lades det inga begräsningar eller hinder på de material som skulle användas, snarare tvärt om, enbart använda det allra bästa och mest exklusiva materialen på marknaden. Ni hittar ett badrum med ett enastående mosaikgolv, väggar av allra finaste marmor, fixturer täckta i 24-karat guld.

Vid sidan av all denna lyx finns det även en privat butler som är tillgänglig dygnet runt, lika så ett kök som levererar de mest exklusivaste av måltider, när som helst på dygnet.

Historiskt landmärke

1The Plaza har en lång historia bakom sig. Byggnaden som hotellet befinner sig i byggdes redan 1907 och är med andra ord 109 år gammalt. Med sin maffiga design och ståtlighet, valde myndigheterna att lista byggnaden som ett historiskt landmärke redan under 1969, en byggnad som då var blott 60 år gammal. Idag nästan 50 år senare står den kvar och gästerna som väljer att bo på detta hotell får garanterat en upplevelse de sällan kommer att glömma. Från svitens terrass kan gästerna blicka ut över den grandiosa fontänen Pulitzer Fountain, en fontän som upprättades blott 6 år efter att The Plaza byggdes.

Dessutom kan gästerna ta del av utsikten ut över Fifth Avenue, en gata som sträcker sig genom stora delar av Manhattan och som av många anses vara den dyraste men också bästa shoppingstråket inte bara i New York utan även världen. Representerade på denna gata finns alla världens mest exklusiva varumärken och en shoppingrunda här skulle kunna göra vem som helst bankrutt. Man dock råd med att betala 225 000 kronor per natt för att bo på The Plaza, då har man garanterat också råd med att handla på Fifth Avenue.