09 f m | 15 jan

Burj Al Arab Jumeirah, Dubai

Om det finns något område där pengar inte är några större hinder, då är det Dubai. Här flödar pengar till höger och vänster, vilket också kan ses på de fastigheter som byggs eller de galna projekt som man dragit igång, så som ”The Palm” där man byggde en hel ögrupp som ovanfrån liknar en palm. Andra saker som också bevisar att det finns gott om pengar i området är de bilar man kan se på gatorna, där exklusiva bilar tillhör vardagen, bilar som Bentley, Rolls Royce, Lamborghini och Ferrari, för att nämna några märken. Ta en titt på polisen och ni hittar polisbilar av samma märken, tillsammans med Mercedes SLS.

Även Dubai’s Burj Al Arab Jumeirah är byggd på en konstgjord ö. Kostnaderna för att bygga detta enorma komplex gick lös på hela $1 miljard, över 9 miljarder kronor, vilket också syns om man väljer att bo på hotellet. Det är lyx och exklusivt vart du än vänder och vrider dig. Över 4000kvm som täckts av bladguld, 30 olika typer av marmor bland dessa Statuario, den typ av marmor som självaste Michelangelo använde för att göra sina mästerverk. Man använder också bara de allra finaste träslagen, specialdesignade mattor och kristallkronor, importerat från runt om i världen. Gäster har också tillgång till fyra pooler, nio restauranger, barer, spa och gym, privat strand och trädgård, helikopterplatta samt en vattenpark.

Kungliga sviten

På den 25:e våningen i detta hotell hittar ni Royal Suite, eller kungliga sviten som det blir på svenska. Detta är hotellets dyraste svit och har ni för avsikt att bo här, då måste ni vara beredda på att betala $24,000 per natt, motsvarande 218 000 kronor med dagens valutakurs. Sviten saknar motstycke, även om det finns andra sviter som är dyrare. Hotellet är inofficiellt det enda ”sjustjärniga” hotellet i världen.

Den totala ytan är på 780 kvm och är fördelad över två våningar med lyx ut i fingertopparna vilket ni märker direkt när ni kliver in, efter att ha tagit er privata hiss upp till sviten. Ni möts av en spiraltrappa täckt med 24-karats bladguld och byggd i marmor. Enorma pelare placerade runt om i sviten är också delvis täckta med bladguld på 22-karat. Självfallet har ni som gäst även en privat butler som står till tjänst dygnet runt och som kan anordna exklusiva måltider i er privata matsal om ni så önskar. Gästerna har också tillgång till ett privat bibliotek om man önskar luta sig tillbaka och bara slappna av.

Den övre våningen av denna svit är fördelad in i två delar, där ena delen är fokuserad mot manliga gäster och den andra, mot kvinnliga gäster vilket man klart kan se genom att titta på färgvalen som dom gjort, där den kvinnliga delen har färger som rosa, gult och orange.

Något som gör att denna svit sticker ut i mängden mot andra hotellrum, är att sängen i det stora sovrummet roterar sakta, för att ge gästen olika utsikter. En annan enastående möjlighet är att ni som gäster kan välja mellan 13 olika kuddar, för bästa tänkbara sömn! Om detta inte är lyx då vet jag inte vad som här.