07 f m | 17 okt

Hilltop Villa, Laucala Island, Fiji

Så här långt har jag tagit en titt på tre riktigt dyra hotellrum, belägna i Geneva, Schweiz samt New York, USA och Canne i Frankrike. Nu vänder jag blicken mot Stilla Havet och närmare bestämt Lacaula Island, en ö tillhörandes Fiji. Här hittar vi ett hotell under namnet Hilltop Villa. Platsen brukar  även kallas för ett ”resort inom ett resort”. Ön ägdes tidigare av den amerikanska miljonären Malcom Forbes. I sitt testamente hade han skrivit att det fanns endast en av alla hans materiella saker som han inte ville skilja sig ifrån, även efter sin död och det var ön Laucala. Familjen valde också att följa hans sista önskan efter hans död 1990 och gjorde så fram tills 2003 då de valde att sälja den 3500 hektar stora ön till den otroligt rika österrikaren, Dietrich Mateschitz, mannen som tjänat miljarder på produkten Red Bull som han ligger bakom.

Låter naturen vara orörd

När österrikaren köpte ön så kunde han ses spendera vecka efter vecka på ön, njutandes av dess helt underbara natur, något som stod honom väldigt nära. Det är också därför som han är så oerhört mån om att se till att den förblir orörd. Anläggningen han byggde på ön hade stora krav, där det främsta var att det skulle ha minimal inverkan på naturen, att det skulle smälta in till en sådan grad att när han flög över ön med sitt sjöflyg. Detta var inte det lättaste när det skulle byggas 25 villor på ön tillsammans med en 18 håls golfbana och fem restauranger tillsammans med lite andra byggnader. Då ägaren också vill att ön ska vara så självförsörjande som möjligt så har dom idag en gård på 240 hektar där det finns allt från grisar till höns. Med denna gård och annat runt omkring är anläggningen idag självförsörjande till 80 procent.

hill-top-villa-10

Bo upp till 80 gäster

Det fascinerade med detta hotell är att man kan hyra hela ön om man så önskar och ta med sig sina 80 närmaste vänner dit för en semester eller tillställning så som ett bröllop, vilket var precis vad modellen Elle Macpherson gjorde när hon gifte sig. Att göra detta går lös på $1875 per person och natt men då är det ett ”all inclusive” paket där all dryck och mat ingår i summan.

Självfallet kan man även komma hit som en vanlig gäst och hyra en av de 25 tillgängliga villorna, som alla har utsikt över havet samt en egen privat strand eller en tropisk trädgård. Priset per natt varierar beroendes på när på året man besöker ön och vilken typ av villa man önskar bo i. Det billigaste alternativet går lös på £2500 per natt upp till hela £24500 per natt, vilket motsvarar omkring 26 800 respektive 260 000 kronor per natt. I priset ingång mat och dryck samt aktiviteter. Dock krävs det att man bokar minst 4 nätter. Hotellet har också den största personalstyrkan kontra det maximalt antal gäster som kan tas emot. Totalt sysselsätts 350 anställda på ön vilket ger en kvot på lite över fyra anställda per gäst.