02 e m | 05 mar

Hotell i Sydamerika

Hotell i Sydamerika

Med allt ifrån djungel till glaciärer till att dansa salsa, att uppleva ett variationsrikt landskap med regnskog eller att slappna av på en tropisk sand. Det går att uppleva allt detta i resan till Sydamerika.

Peru, Colombia, Galapagosöarna och Bolivia är några av de fantastiska resmål som Sydamerika har att erbjuda. Befolkningen möter dig med öppna armar och välkomnar gärna dig som turist att dela både kultur och olika upplevelser. Det är lätt att bli kär och beroende i allt som har med Sydamerika att göra. Vädret varierar i hela Sydamerika men är för oss nordbor relativt varmt året om och du kan i princip hitta det perfekta resmålet under hela året om du är flexibel.

Oavsett om man planerar att resa igenom olika länder eller stanna på en och samma plats under en kortare eller längre period så finns det fantastiska hotell att både vila upp sig på och få en adrenalinkick på köpet. Många hotell kan man traska in på samma eftermiddag och boka på plats medan andra behöver bokas i förväg. Prisklasserna varierar men överlag är det billigare med ett standardhotell i Sydamerika än hemma i Sverige.

Resa i klass

Det spektakulära hotellet Casa De Uco Vineyards & Wine Resort ligger mitt i vindistriktet i Argentina och erbjuder inte bara en fantastiskt utsikt utan även både inne och utomhus pool , ett spa, ett gym, gratis cyklar att låna och gratis ridning på hästar för alla gäster. Alla rummen i hotellet erbjuder dessutom en bergsvy vilket gör att alla rummen är minst lika exklusiva. Vad som också gör hotellet lite speciellt är att man har möjlighet att ta en tur till vintillverkaren i närheten för att därefter också ta en guidad tur över vingården.

Hotel Boutique Castillo Rojo beläget i Santiago Chile är ett mycket prisvärt och romantiskt hotell. Många sevärdheter ligger i närheten såsom Metropolitana katedral och Santuario de la Inmaculada. Ett stenkast ifrån hotellet ligger också det vackra och relativt oförstörda naturreservatet Manzano och två mycket populära konstmuseer, Museo Violeta Parra, museet för förkolombiansk konst och Ralli museum.

Budgetvarianten för resande

I vackra och spännande Ecuador och Argentina kan man hitta budgethotell för omkring hundralappen per natt. Ecuador som i folkmun också brukar kallas för lilla Sydamerika då landet i princip täcker allt som Sydamerika har att erbjuda är ett av de billigare länderna att både semestra och bo billigt i. I svenska mått mätt så kommer man undan billigt i de allra flesta länderna i Sydamerika och 200 svenska kronor per natt tar dig långt.

Salvador Express Praia Hotel beläget i Salvador är ett av Brasiliens högst topprankade budgethotell. Hotellet passar perfekt för hela familjen och gratis frukost och gratis träning ingår såklart för varje boende. I Salvador bör man äta räkor och det finns en rad utmärkta restauranger i närheten som erbjuder paradrätter. Hotellet ligger i närheten av de allra flesta sevärdheter som Salvador har att erbjuda och bland annat Igreja Nossa Senhora da Luz ligger endast ett stenkast ifrån hotellet.