08 f m | 01 jan

Presidential Suit Mandarin Oriental Pudong, Shanghai

Resan genom världens dyraste hotellrum och sviter fortsätter. Vi har besökt platser som London, New York, Las Vegas, Canne, Fiji och Bodrum. Näst ut väntar den enda sviten på listan från Asien, närmare bestämt Shanghai och hotellet Mandarin Orientals Presidential Suit.  En sak som är säkert med detta hotell, dom har verkligen bevisat att det går att bygga ett hotell i en fartfylld stad, som känns som ett undangömt resort. Hotellet använder också sitt läge längs Huangpu floden till det maximala, med enastående utsikt från hotellrummen, med fönster från golv till tak. Boende får också tillgång till den exklusiva Shanghai Metropolitan Marine Yacht Club och har möjligheten att ta sig en Segway tour längs vattnet.

Trots det enastående läget så är hotellet omgivet av skyskrapor men det har inte hindrat hotellet från att skapa en plats där dess gäster verkligen känner sig avkopplade och avskurna från omvärlden. Hotellet har 362 rum där gästerna kan ta del av restauranger av världsklass, spa och gym tillsammans med en massa andra förmåner.

Presidential Suit och 5000 Suit

Hotellet erbjuder två enastående sviter, med Presidential sviten belägen på den 25 våningen I hotellet. Gästerna får en svit med två sovrum och som är dekorerad i klassisk kinesisk stil. Rummen är också enormt stora och har hela 4,8 upp till taket. Vardagsrummet erbjuder allt som en gäst kan önska sig, och är den perfekta platsen att luta sig tillbaka på, och återhämta sig efter en dag ute på stan. Sviten har också, så klart, en egen vinkällare, en tre meter lång vinbar, fullt utrustat kök tillsammans med ett privat konferensrum. Vill gästerna titta på tv eller film, då kan de bara slå på den 65-tums tv från Bang & Olufsen, ett märke av absoluta toppklass. Självfallet finns det också en tv av samma märke installerat i sovrummet, dock något mindre på 55-tum. Utöver detta finns det även ett ljudsystem installerat som levererar en känsla av att vara på bio, när man tittar på film.

Sviten har ett badrum som är större än mångas lägenheter inkluderat min egen etta som var på 47 kvm. Badrummet mäter otroliga 50 kvm och här hittar ni ett badkar, privat ångbastu och självfallet ännu en tv.

Självfallet har gästerna som bor i denna svit också en privat butler som står till tjänst dygnet runt. Önskar gästen få sig en matbit, men istället för att få den levererad till rummet, kan de besöka något av hotellets barer och restauranger, däribland Fifty 8° Grill, Yong Yi Ting, Zest, Riviera Lounge, QI Bar tillsammans med The Mandarin Cake Shop.

Kostnad per natt: $25,730 (ganska exakt 230 000 kr med dagens valutakurs)

Storlek på sviten: 253sqm / 2723sqf

Max antal gäster: 5 Persons

Adress: 111 Pudong Road (S), Pudong, Shanghai 200120, Kina

Har ni för avsikt att besöka Shanghai och pengar inte är ett problem, då kan vi varmt rekommendera Mandarin Oriental Pudong. Ni kan ju läsa recensionerna som hotellet fått från tidigare gäster, publicerat på tripadvisor. Tittar vi på förstasidan bland dessa recensioner så har tidigare gäster enbart lämnat 5-stjärnigt betyg för hotellet, bortsett från en gäst som ”bara” gav det 4 stjärnor.