08 f m | 02 nov

The Royal Villa i Aten, Grekland

Planen var ursprungligen att skriva om Shahi Mahal Suits beläget i Jaipur i Indien men det visade sig att denna svit förnärvarande håller på att renoveras och beräknas vara färdigställt först under andra halvan av 2017. Som ersättning till detta valde jag att istället skriva om ett hotell beläget i ett land vars mat jag avgudar. Jag syftar då på Grekland där grekisk mat är bland den godaste maten här på jorden, speciellt deras lammrätter, dom skulle jag kunna äta dag ut och dag in om jag kunde!

Stället jag tänkte ta en närmare titt på är The Royal Villa, Grand Resort Lagonissi finaste boende, beläget i Aten, Grekland. När man hör att Royal Villa är ett populärt resmål för personer som Leonardo Di-Caprio och Meryl Streep, för att nämna några, då vet man att stället erbjuder det där lilla extra, utöver den ”vanliga” lyxen man kan förvänta sig på ett fint hotell. Gäster flygs in till Aten i hotellets egna privata jet där sedan ett exklusivt fordon väntar på att ta dig från flygplatsen vidare till hotellet. För £30 000 per natt, motsvarande 344 000 kronor med dagens växlingskurs, bör man också kunna förvänta sig det där lilla extra och mer därtill.

royal-villa-athens-luxury-2

Lyx ända ut i fingertopparna

The Royal Villa är designat för att ta emot kungligheter som andra viktiga gäster där hela ytan både in- och utvändigt inkapslar lyx på alla tänkbara sätt. Villan består av två stora sovrum med varsin kingsize säng, ett stort vardagsrum med öppen spis och ett middagsbord, ett full utrustat kontor och kök samt ett dedikerat område utomhus för grillning, om ni skulle vilja laga lite mat själva. Fast hur troligt är detta när ni kan låta kocken tillaga något åt er, en privat kock som står tillgänglig 24 timmar om dygnet.  Utöver detta finns det också både en inomhus- och utomhuspool, ett fullt utrustat gym, ångbastu och en avsatt yta för en privat massage med ett massagebord tillgängligt.

Båda sovrummen är en-suite med varsitt magnifikt badrum täckt från golv till tak av finaste marmor. Utöver detta finns det ytterligare ett badrum för övriga gäster, då villan rymmer totalt fem vuxna.

Vid sidan av allt detta finns det även ett tjänsterum med separat ingång och badrum för tjänstepersonal. Allt detta täcker en boyta på 410 kvadratmeter men som om det inte vore nog har ni ytterligare 640 kvadratmeter tomt utomhus att ta del av, med en enastående terrass och pool. Gästerna har också en privat gångväg ner till stranden där en privat brygga står till förfogande.

Andra exklusiva tjänster och saker som ingår är bland annat hydromassage i poolen, där poolen också värms upp till önskad temperatur, både inom- och utomhus. Enorma LCD tv med Bang & Olufsen ljudsystem, en 55-tums vattentålig TV utomhus, sängar av absolut bästa kvalité och en mängd olika inställningsmöjligheter, en dedikerad butler tillgänglig 24 timmar om dygnet vilket också gäller rumservice så klart, walk-in garderob och en hårsalong. Ja vad mer kan man önska sig för 344 000 kronor per natt? Som hittat skulle jag säga!