11 f m | 05 dec

The Shani Mahal Suite – The Raj Palace Hotel

Det råder knappast någon brist på dyra hotellrum runt om i världen, frågan är bara om ens plånbok har förmågan att kunna betala för en natt i dessa. Vi har under vår resa genom några av världens dyraste hotelrum besökt platser som Dubais Burj Al Arab Jumeirah, Sky Villa i Las Vegas och så klart, det dyraste rummet av alla, beläget i Schweiz. Här får ni räkna med att hosta upp lite över en halv miljon kronor om ni önskar bo en natt på chweiz, i deras Royal Penthouse Suite, beståendes av inte mindre än tolv olika sovrum.

Ett något billigare alternativ men fortfarande inget som en vanlig Svensson skulle ha råd med är The Shani Mahal Suite som finns på The Raj Palace Hotel i Jaipur, Indien. Här får ni räkna med att lägga ut $45,000 för en natt, vilket omräknat med dagens valutakurs innebär omkring 380,000 kronor. För detta enorma pris får man en svit beståendes av sex sovrum, en privat biosalong, ett bibliotek, ett privat kök med egen kökspersonal. Men som sagt, detta är inget som oss vanliga dödliga har råd med utan mer dom ultrarika, världskändisar, dignitärer och kungligheter som har råd med en eller ett par nätter här.

Anrikt rum med senaste tekniken

Det tog desginers och arkitekter tolv år att renovera denna svit till den nivå som ägarna var ute efter, att lyfta fram sviten och ge den dess elegans som den förtjänade samtidigt som man också gjorde allt modernt med den senaste teknologin för att kunna tillgodose alla gästers önskemål. Gästerna får här möjligheten att bo i ett palats som byggdes under 1600-talet men där deras mest eleganta svit har uppdaterats med 2000-talets teknologi.

Anrikt rum med senaste tekniken

En bild säger mer än tusen ord, låter talesättet men samtidigt kan inte alltid en bild frambringa det där riktigt lilla extra som bara måste upplevas i verkligheten och lite av detta är nog fallet med denna svit. Visst ser det enastående vackert ut men det är i det där små detaljerna som man nödvändigtvis inte ser på bilderna som man bara måste uppleva själv och då verkligen förstå vad det är man får för sina pengar. Och för dryga 380,000 kronor per natt bör dessa detaljer vara något utöver det där lilla extra.

Fyra våningar

Först och främst så har denna svit så klart en privat ingång, en ingång som finns i Charbagh trädgården men då den är så enorm sträcker den sig också över fyra våningar totalt, där man på taket har en egen privat terrass utrustad med bland annat en bubbelpool som står till förfogande. Och när vi pratade om detaljer, så har man som sagt inte sparat på krutet här, då man använt sig av både bladguld och elfenben i sin inredning och dekor. Detta skriker lyx ut i fingertopparna och något som man som sagt förväntar sig för 400,000 kronor per natt. Önskar att jag kunde få uppleva att bo i ett rum av denna kaliber, någon gång under mitt liv!