01 e m | 19 sep

Four Seasons New York

I det första inlägget delade jag med mig av det absolut dyraste hotellrummet eller svit jag lyckats hitta online, också den största sviten i Europa, beläget i Geneve, Schweiz. För 586 000 kronor per natt kan ni som gäst bo i denna enorma svit, i ett av de totalt 12 sovrum som sviten består av, tillsammans med 12 badrum och en terrass på hela 1800 kvm. Lockar inte Schweiz då kanske Hotel Four Seasons i New York kan vara mer passande.

Ty warner Penthouse

Vill ni inte spendera 586 000 per natt, då finns det ett billigare alternativ i New York, ett alternativ som fortfarande bjuder gästerna på lyx ända ut i fingertopparna. Priset, strax över 400 000 kronor per natt, ger er tillgång till en svit högst upp i Four Seasons hotell, med 360 graders panoramautsikt över New York, floden Hudson där kapten Sully genomförde den lyckade vattenlandningen efter att båda motorerna på flygplanet lagt av, när dom flugit igenom en flock fåglar precis efter att dom lyft från flygplatsen. Utöver detta erbjuds gästerna också en enastående utsikt över New Yorks magnifika Central Park.

four-seasons-1

Sovrummet i denna svit har ungefär samma storlek som en lägenhet med ett sovrum och kök, på 56 kvadratmeter. Här finns bara de bästa och mest exklusiva material  man kan tänka sig, allt från marmor, venetian sammet, och thai silke med invävda 22-karats guldtrådar. Lägg till unika möbler, där varje möbel är handgjord och unik, utan dess like någon annanstans.  Förutom sovrummet finns det även ett spa-rum som enkelt kan omvandlas till ett andra sovrum om gästen så önskar, om denne exempelvis reser med barn eller annat sällskap.

Badrum utan dess like

Om man inte sparat på krutet när man designade denna svit, så har man verkligen gjort det där lilla extra när man inredde badrummet eller vad sägs om väggar klädda i sällsynt kinesisk onyx, med ett pris på över $300 per kvadratmeter, alltså närmare 2500 kronor per kvadratmeter och med tanke på badrummets storlek, så lär enbart denna kostnad ha landat på ett par hundra tusen kronor. Lägg där till ett handfat som är byggt från ett enda stort block av bergkristall, en toalett med väggar prydda av mineralen tigeröga, en typ av kvarts som innehåller en form av asbest som ger stenen en guld/brun färg. Asbesten i stenen är inte hälsofarlig.

Lyx vart du än vänder dig

Vart du än vänder dig så har designern och hotellet tänkt på allt, i hopp om att kunna förutse gästens behov och önskemål vid en vistelse i denna svit. Ni har ett vardagsrum fyllt med exklusiva möbler, kristallkronor, antika böcker, japanska sidenkuddar från tidigt 1900-tal och mer där till. När man bor här får man också tillgång till en egen butler som står tillgänglig 24 timmar om dygnet, en privat chaufför körandes en Rolls-Royce, en personlig tränare samt gratis tillträde till restaurang och spa. Gästen har också en egen hiss som tar dem upp till 52:a våningen där sviten är belägen, tillsammans med ett ultramodernt säkerhetssystem som håller ovälkomna gäster borta. Det finns även tre enorma platt-tv apparater som tillsammans har alla kanaler som finns i världen!