01 e m | 15 sep

Hotel President Wilson i Genève

Att bo på ett hotell vars dyraste rum eller svit är större än många vanliga svensson hus, är något som de flesta av oss vanligt dödliga endast kan drömma om. Dessa sviter ser endast den absoluta toppen av världens rikaste personer kliva in genom dörrarna. Jag vet att jag aldrig kommer att få sätta foten i något av dessa hotellrum under min livstid, då en natt på några av dessa hotell skulle kosta mer än vad jag tjänar under ett år. Den dyraste sviten jag hittade går lös på £53 000 per natt, vilket motsvarar över en halv miljon kronor, PER NATT!

Royal Penthouse Suits

Har ni en 586,000 kronor liggandes och vet inte vad ni ska spendera pengarna på, då kan ni välja att checka in på Hotel President Wilson i Geneve, Schweiz och bo en natt i deras Royal Penthouse Suit och sova i något av de 12 sovrum som denna svit har! Detta är också, i skrivandes stund, den största sviten i hela Europa. Boytan är 1800 kvm och lägg sedan till närmare 1700 kvm som den privata terrass som sviten har, en terrass med panoramautsikt över Lake Geneva och Mont Blanc. Vardagsrummet på 240 kvm är lika stort som ett normalstort hus i Sverige. Kan ställas i jämförelse med en 3- eller 4-rums lägenhet som normalt ligger på mellan 80-120kvm, och detta är som sagt ”bara” vardagsrummet i denna svit. Men med tanke på att allt är så oerhört stort är det kanske inte så förvånande att man också hittar en av de största tv-apparaterna i världen, hängandes på väggen. Eller vad sägs om en 103-tums tv från Bang & Olufsen, ett av de absolut bästa varumärkena inom ljud och bild. Allt skriker lyx ända ut i fingertopparna och för över en halv miljon per natt, ja då borde man förvänta sig detta och mer därtill.

hotel-president-wilson-bathroom-view

De två största sovrummen i sviten har båda enorma garderober och badrum, prydda i marmor från golv till tak, varsin jacuzzi med utsikt ut över sjön, ångbastu och tv-apparater inbyggda i speglar. Det är inte slut på lyxen där, vill ni spela lite musik, då kan man sätta sig vid ett Steinway Grand Piano. Föredrar ni biljard över att spela musik, då hittar ni ett Brunswick biljardbord i ett av rummen tillsammans med ett eget bibliotek och gym.

All denna lyx kommer också med en mängd olika säkerhetsfunktioner och aspekter som potentiella kunder kan tänkas önska sig. Bland annat har sviten en egen, privat hiss, inbyggt alarmsystem med alarmknappar runt om i sviten, kassaskåp av absolut världsklass och sist, men inte minst, skottsäkert glas.

Tidigare gäster som bott i denna svit innefattar många kända namn både inom underhållning och sport så som skådespelare och artister samt en rad statsöverhuvuden, dock inte Sveriges statsminister. Hotellet och sviten har också fått utmärkelsen ”World´s leading Hotel Suite” av prestigefyllda World Travel Awards vid 2014 års prisutdelning. Detta är turistbranschens motsvarighet till filmvärldens Oscars.