11 f m | 24 okt

Världens dyraste hotellrum – Jumeirah Bodrum Palace

I jakten på världens dyraste hotellrum har jag först besökt Schweiz. Därefter gick resan vidare till USA och New York, vidare till Frankrike och Cannes för att sen hamna på Fiji. Näst ut i denna serie står Turkiet på kartan och närmare bestämt Bodrum, där vi hittar Jumeirah Bodrum Palace, liggandes intill Egeiska havet. För en natt i deras mest exklusiva svit måste ni vara beredda på att betala £28 872, vilket motsvarar lite över 317 000 per natt vilket gör det till det fjärde dyraste hotellrummet jag hittat efter Royal Penthouse i Geneve, Four Seasons i New York och Grand Hyatt i Cannes, Frankrike.

Visst, Turkiet kanske inte är det första resmålet som folk tänker på under dagar som dessa, speciellt inte efter attacken på flygplatsen tidigare i år och de explosioner som skett runt om i landet därefter. Det råder onekligen en viss orolighet där just nu och risken att något ska hända är väl större jämfört med andra varma och populära resmål så som Maldiverna, Fiji, Jamacia eller liknande. Men detta hindrar mig inte från att i alla fall skriva om ett potentiellt resmål jag har föravsikt att besöka, den dagen då läget förbättrats i landet.

bodrum-palace-2

Vill ni se vad som väntar er vid ett besök till detta exklusiva hotell, ta då en titt på denna video, lite över 13 minuter lång, som visar anläggningen i sin helhet. Vart ni än vänder er så möts ni av lyx, från entrén till poolen, till spaavdelningen och självfallet, sviten och för 317 000 kronor per natt borde den vara förgylld i guld. Synd bara att deras hemsida inte fungerar i skrivandes stund. Jag försökte preliminärboka ett rum men det visade sig vara helt omöjligt. Prövade säkert upp emot 15 olika datum och fick samma svar varenda gång ”tyvärr finns det inga rum lediga under vald period” och då sökte jag så långt fram som mitten på 2018!

Majestic Villa

Efter många om och men lyckades jag i alla fall hitta rätt på informationen kring deras dyraste svit, något som dom döpt till Majestic Villa och som rymmer upp till åtta gäster över fyra sovrum på en total yta på 535 kvadratmeter, fördelat över två våningar. Förutom de fyra stora sovrummen som finns, erbjuds det också ett enormt vardagsrum, fullt utrustat kök och fem badrum byggda med bästa tänkbara material. I priset ingår även transport till och från flygplatsen i ett lyxigt fordon, så som en Bentley eller liknande. Man får tillgång till en egen golf cart för att transportera sig själv runt på området, ni får en butler som står tillgänglig 24 timmar om dygnet och en privat cabana på stranden. Självfallet erbjuds också det allra senaste inom teknologisk väg, så som interaktiv HD LCD TV, dockningsstationer till iPAD/iPhone och uppkoppling till tv:n med ”smart room control system” genom äpple TV och mini iPad.

När ni inte vill ligga framför tv:n eller nere på stranden, då kan den privata poolen som finns tillgänglig vara ett alternativ.